Štefan Skrúcaný pokrstí knihu o Bardejovských kúpeľoch

14.07.2012 Bardejov

Bardejov 14. júla (TASR) - V Bardejovských kúpeľoch, v areáli kúpeľnej dvorany, sa dnes a v nedeľu 15. júla od 14. h do 22. hodiny, budú konať 9. Bardejovské Kúpeľné dni. Pripravený je bohatý kultúrny program s vystúpeniami známych slovenských umelcov, atrakcie pre deti a tradičná ulička remesiel. Vyvrcholením podujatia bude dnes večer o 18. h vystúpenie Štefana Skrúcaného a krst knihy Bardejovské kúpele od autora Alexandra Jirouška. Okrem toho vystúpia aj Heligónky, Duo Farsa, Sabrosa a program zakončí Na skle maľované.
V nedeľu divákov poteší folklórny súbor Boborland, Eminent a Wandráci. TASR o tom informovala ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková. "Kúpeľné dni organizujeme raz ročne pre širokú verejnosť a našich klientov a sú spojené s tradičným jarmokom remesiel. Návštevníci si môžu v množstve stánkov zakúpiť tradičné remeselné výrobky, ale aj občerstviť sa. Medzi klientmi kúpeľov sa kúpeľné dni tešia mimoriadnej obľube, mnohí si tradične rezervujú pobyt práve v termíne ich konania, aby si mohli vychutnať atmosféru tohto podujatia. Aj tentoraz máme pobytové kapacity naplnené na 100 %," uviedla Šatanková.
Do Bardejovských kúpeľov sa už tradične chodí aj za kultúrou a počas leta sa tu takmer neustále konajú kultúrno-spoločenské podujatia. V tomto roku to bude ešte v auguste Alžbetínsky deň na počesť cisárovnej Sissi a tradičné výstavy kvetov. Na jeseň návštevníkov poteší premiérové Vinobranie, na ktorom sa predstavia predovšetkým vinári z Tokajskej oblasti.
V súčasnosti tu prebieha 58. ročník Medzinárodného hudobného leta, ktoré potrvá až do 30. augusta 2012 a aj mimoriadne obľúbené pravidelné kolonádne koncerty klasickej hudby. Tie sa konajú denne, okrem pondelka, od 11. h do 12. hodiny a od 16. h do 18. hodiny. Sezóna kolonádnych koncertov potrvá do 2. septembra 2012. Okrem toho, Bardejovské kúpele ponúkajú každodenne tanečné zábavy na troch miestach, a to so živou hudbou.
Okrem kultúrno-spoločenských akcií je areál Bardejovských kúpeľov každý deň otvorený pre širokú verejnosť. Tá môže využiť vonkajší bazén s kapacitou areálu cca 700 osôb a v komplexe Wellness Spa má k dispozícii denne krytý bazén a saunový svet. Bardejovské kúpele patria k trom najobľúbenejším, najnavštevovanejším a počtom lôžok najväčším slovenským kúpeľom. Zároveň sú jedny z najstarších kúpeľov s najdlhšou tradíciou poskytovania kúpeľných služieb. Prvá zmienka o nich je z roku 1247. Kúpele si vychutnávala na liečení v roku 1895 aj manželka Františka Jozefa I. cisárovná Alžbeta, nazývaná Sissi, ktorej socha sa vyníma v kúpeľnom parku.
 

Vyberte región